keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Työntäyteinen keskiviikko

Boa tarde!

Työviikko puolessä välissä ja viikonloppu lähenee pikkuhiljaa. Sää on edelleen sateinen ja aurinkoa ei ole näkynyt. Sunnuntaina pitäisi olla kai aurinkoista, joten sitä odotellessa!


Eilinen työpäivämme kului rutiininomaisesti. Aamupäivällä etsimme Pohjoismaisia paperialan yrityksia asiakkaiksi. Tällä kertaa yritykset olivat lähinnä Ruotsista. Iltapäivällä Regina pyysi meitä etsimään hänelle paperin toimittajia netistä ja keräämään heidän yhteystietojaan ylös. Paperit joita etsimme olivat offset-paino paperi, lämpötarrapaperi ja voimapaperi. Papereiden nimet eivät välttämättä ole oikein suomeksi. Saamme nimet englanniksi ja niille on vaikea löytää suomenkilistä nimeä. 


Pidimme eilen vain puolen tunnin ruokatauon, jotta pääsimme aikaisemmin. Oli kiva päästä hieman aikaisemmin ja ehdimme vihdoinkin näkemään suurimman osan lähistön kaupoista aukinaisina. Kävimme myös kiinalaisessa ravintolassa syömässä. Typerää käydä Portugalissa syömässä kiinalaista, mutta kaipasimme hieman vaihtelua. 


Tänään työpäivämme alkoi hieman erilaisesti. Olemme nimittäin työskennelleet viime päivät Reginan kanssa, mutta tänään olemme työskennelleet Quintinon kanssa. Ensimmäisenä tehtävänämme oli tänään valita viisi suomalista yritystä, joissa haluaisimme tulevaisuudessa työskennellä. Seuraavaksi meidän piti tutustua portugalilaisiin yrityksiin. Ja valitsimme myös viisi portugalilaista yritystä, joissa haluaisimme työskennellä. Sitten meidän piti miettiä mitä haluaisimme kyseisissä yrityksissä oppia.


Loppupäivän olemme perehtyneet japanilaiseen 5S-strategiaan sekä red tag -strategiaan. Ne ovat yksinkertaisia keinoja, joilla pystytään parantamaan esimerkiksi yrityksen tehokkuutta ja toimintaa. Niissä pyritään lähinnä pitämään esimerkiksi varastot siisteinä siten, että kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan ja kaikille tavaroille ovat omat merkityksensä. Eli pyritään poistamaan kaikki turha varastosta tai etsimään niille uusi tarkoitus. Teemme kyseisistä strategioista esitelmän.

Töiden jälkeen menemme käymään Espaco Guimaraes kauppakeskuksessa. Taas vaihteeksi...

Nyt vielä töiden pariin!

Tchau!


-Olga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti