keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Toinen päivä Guimaraesissa

Boa noite!


Tänään oli toinen päivämme Guimaraesissa. Nukuimme melkein 11 tunnin yöunet, sillä olimme todella väsyneitä eilisen päivän jäljiltä. Aamulla heräsimme kahdeksan maissa jäätävän kylmästä asunnostamme. Virkistävänä aamuherätyksenä jouduimme käymään jääkylmässä suihkussa, sillä lämmin vesi loppui Jessican oltua pari minuuttia suihkussa.

Koko päivän on satanut, mutta ei silti ole onneksi kylmä. Ulkona on noin 8 astetta lämmintä. Dalila ja Angela kertoivat että viime aikoina on satanut huomattavasti enemmän, kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta.




Uudet sateenvarjomme



Dalila haki meidät puoli vähän yli yhdeksän ja vei meidät hänen työpaikalleen, eli Guimaraesin lähellä olevaan kouluun. Siellä tapasimme englannin opettaja Angelan, joka on järjestellyt vaihtoomme liittyviä asioitamme. Hänen kanssaan kiertelimme koululla ja hän kertoi meille koulusta ja Portugalista. Tapasimme myös koulun rehtorin, joka toivotti meidät tervetulleiksi. 


Kävimme koululla myös vierailemassa atk-tunnilla. Oli outoa ja haussua, kun kaikki oppilaat tuijottivat meitä. Menimme kahville koulun vastapäiseen kahvilaan,
 siksi aikaa kun Angela piti tunnin. Tämän jälkeen hän heitti meidät takaisin asunnollemme.




Kävimme kaupassa, ja kun pääsimme asunnollemme saimme avaimet uuteen huoneeseen, jossa oli toimiva lämmitys. Olimme todella onnellisia ja iloisia, kun pääsimme uuteen huoneeseen. Nyt vihdoinkin on sisälläkin lämmintä. Edellisessä huoneessamme oli tänään kylmempi kuin ulkona! Tämä huone on muutenkin paljon mukavampi, kuin edellinen huone.




Laitoimme tavarat järjestykseen ja lähdimme Päivin kanssa syömään. Päivi opetti meille käytännöllisiä lauseita ja sanontoja portugaliksi. Hän kertoi meille myös Portugalista ja omista kokemuksistaan täällä. 






Kävimme tänään aamulla nopeasti työharjoittelupaikallamme, mutta huomenna on ensimmäinen työpäivämme.

Hyvää yötä ja palataan asiaan...

-Olga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti